Margarida Xirgu

 
inicibiografiavivènciesfotosarxiu familiarlinksbibliografiamail

 

 

17. MARGARIDA XIRGU SUPERSTICIOSA

 

La Xirgu era una mica supersticiosa, teixir, fer ganxet, fer mitja, fer punt,... en el camerino eren activitats que no volia veure, encara que la superstició exacta sigui que si una embarassada fa mitja li naixerà el fill amb una volta del cordó umbilical al coll o que no es pot teixir en els camerinos dels teatres de música lírica.

 

 

Tampoc passava per sota de una escala, no prenia molt suc de llimona, impedia que caigués sal a terra, no obria un paraigües sota sostre dins una casa, no volia que cap actor o actriu surtis al escenari amb una peça de vestir groga,...

 


Però la superstició més arrelada en la Xirgu va ser no viatjar mai, sense una foto de les actrius que admirava: Eleonora Duse i Maria Guerrero López. Molt principalment d'aquesta última de la que tenia varies fotografies dedicades i que sempre posava en un lloc destacat del seu camerino.

 

Maria Guerrero
Eleonora Duse

 

Margarida va conèixer a Eleonora Duse, l'actriu italiana, l'enamorada del poeta D'Annunzio, al 1.923 a l'Havana en el Hotel Inglaterra on s'allotjaven, després de que la Xirgu li regalés roses blanques, les preferides de la Duse.

 

 

Amb Maria Guerrero l'amistat va ser mol forta fins a la seva mort el 23 de gener de 1.928 i continuà amb el seu vidu l'actor aristòcrata Fernando Díaz de Mendoza, Marqués de Fontanar, Conde de Balazote i Señor de Lalaing.

 

 

Alguns textos han estat trets de la biografia:"Margarita Xirgu y su teatro" i "Margarita Xirgu. Una biografía"d'Antonina Rodrigo i del Wikipedia

 

XAVIER RIUS XIRGU


àlbum de fotos

 

tornar

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència
de Creative Commons.