Margarida Xirgu

 

 

inicibiografiavivènciesfotosarxiu familiarlinksbibliografiamail

 

 

8. FILLA PREDILECTA DE BARCELONA

 

A l'10 d'octubre de 1.933 nomenen a Margarida Xirgu filla predilecta de la ciutat de Barcelona, tenint en compte la meritòria actuació de l'actriu que tants dies de glòria ha procurat per al teatre. Van assistir a l'acte moltes personalitats, entre elles: els consellers de l'Ajuntament de Barcelona (Doménech, Amat, Pellicer, Escofet, Giralt, Sánchez Silva, Ollé, Puig i Alfonso, Ruiz, Plà, Duran i Guardia,...) el comte de Güell President de l'Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Enric Borràs, Cipriano de Rivas Cherif, actors i actrius de la Compañía Xirgu-Borràs, Rodríguez Codolà, Joaquín Montaner, Maria Morera qui li va entregar un ram de flors, Sr. Moyà de la Junta del Círculo Ecuestre, Sr. Vilardell de la Cámara Mercantil, D. J. Mans de la Cámara Oficial de la Propiedad Urbana, Sr. Masriera de l'Acadèmia de Ciències i Arts, Carles Soldevila i Casas Abarca del Círculo Artístico, els Sres. Pons, Calvo i Pinilla en representació dels empresaris, Sres. i filles de José Sampere, José León i Fernández Coca pel Jurado Mixto de Espectáculos Públicos, els Sres. Nieto i Abad, en Manuel Alonso pel Ateneo de Barcelona,...


 

Li entrega el títol l'alcalde Jaume Aiguadè i Miró i el secretari Josep Mª Pisuñer, en presencia d'Enric Borràs i altres membres de la companyia Xirgu-Borràs, que ja s'havia fusionat el estiu de 1.919 durant 1 any al Teatro del Centro de Madrid i més tard per segona vegada el 19 d'agost de 1.932, durant 3 anys al Teatro Español de Madrid. El 1.932 també va rebre junt a Enric Borràs la "insígnia de la encomienda de la Orden de la República Isabel la Católica".

 


Foto treta del llibre d'Antonina Rodrigo: Margarita Xirgu Una biografía

 

 

Margarida Xirgu en l'acte del seu nomenament com a filla predilecta de Barcelona, el 10 d'octubre de 1933. A la seva esquerra el conseller de cultura Ventura Gassol i a la seva dreta el batlle Jaume Aiguadè i l'actor Enric Borràs.

Foto Institut del Teatre.

Un moment de l' homenatge en l 'Ajuntament de BarcelonaXAVIER RIUS XIRGU

álbum de fotos

 

 

tornar

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència
de Creative Commons.